Αναγνώστες

Αρχειο Προϊοντων

Translate

24/2/15

Everything Eyes Book - Bobbi Brown

     Ένα από τα πιο πρόσφατο αποκτήματα μου είναι το νέο βιβλίο της Bobbi Brown "Everything Eyes". Προσωπικά θεωρώ ότι τα βιβλία της Bobbi Brown είναι μακράν τα καλύτερα και πιο χρήσιμα βιβλία που κυκλοφορούν. Είτε είσαι αρχάριος, είτε επαγγελματίας θα βρεις σίγουρα κάποια συμβουλή που θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την τεχνική σου!!!    Το "Everything Eyes" όπως πολύ εύκολα μπορείς να μαντέψεις από τον τίτλο του αναφέρεται σ' όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις, για ένα πετυχημένο μακιγιάζ ματιών που θα εντυπωσιάσει τους πάντες γύρω σου.
   Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία κεφάλαια. Το πρώτο όπως ισχύει στα περισσότερα βιβλία αυτού του τύπου αναφέρεται στα "βασικά". Αρχικά ξεκινάει με τα πινέλα που χρειάζονται για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για να μη μπερδευτεί κάποιος που τώρα ξεκινάει με το μακιγιάζ γίνεται ένα διαχωρισμός μεταξύ των πέντε βασικών πινέλων και των έξτρα πινέλων που μπορεί να έχει κάποιος στην κατοχή του, πάντα συνοδεύοντας τα από φωτογραφίες και τρόπους χρήσης. Στην επόμενη ενότητα του κεφαλαίου δίνονται συμβουλές σχετικές με τη σωστή περιποίηση και φροντίδα των ματιών. Ένα από τα αγαπημένα μου σημεία του βιβλίου, το κομμάτι που αναφέρει ποια συστατικά πρέπει να περιέχει η κρέμα ματιών σου ανάλογα με τις ανάγκες σου. Στη τελευταία ενότητα του κεφαλαίου περιγράφει τις βασικές τεχνικές του μακιγιάζ των ματιών όσον αφορά στο corrector και στο concealer (πως θα πρέπει να τα επιλέξουμε και πως θα τα εφαρμόσουμε), στα φρύδια και στο σωστό καθορισμό τους, στη βασική εφαρμογή των σκιών, στη τοποθέτηση eyeliner κάθε μορφής και στις βλεφαρίδες (χρήση ψαλιδιού και μάσκαρα). Κλείνει μ' ένα πολύ χρήσιμο και κατατοπιστικό εξασέλιδο, όπου περιγράφει πως πρέπει να εφαρμόζεις τις σκιές ανάλογα με το σχήμα και το χρώμα των ματιών σου και βέβαια υπάρχουν και οι αντίστοιχες εικόνες που σε βοηθάνε να τα καταλάβεις όλα χωρίς δυσκολία!!!   Στο δεύτερο κεφάλαιο του βιβλίου υπάρχουν διάφορα look όπου δίνονται αναλυτικές συμβουλές για το πώς θα τα αντιγράψεις. Τα δέκα μακιγιάζ που επιλέχτηκαν είναι όλα πολύ όμορφα, άλλα καθημερινά και άλλα πιο βραδινά και μπορείς ακολουθώντας τις οδηγίες ακόμα και αν είσαι αρχάριος να τα καταφέρεις. Προσωπικά πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει και ένα μακιγιάζ λίγο πιο εξειδικευμένο για να ικανοποιήσει και τους πιο έμπειρους. Το αγαπημένο μου makeup look από αυτά που παρουσιάζονται είναι το soft smokey, το λατρεύω γιατί μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς να δείχνει υπερβολικό! Στο τέλος αυτού του κεφαλαίου γίνεται αναφορά στις ψεύτικες βλεφαρίδες και στον τρόπο εφαρμογής τους.   Το τρίτο κεφάλαιο του βιβλίου αναφέρεται εξ' ολοκλήρου στα γυαλιά. Στις τρεις ενότητες του μαθαίνουμε για την ιστορία των γυαλιών και πως εξελίχτηκαν με το πέρασμα των χρόνων, ποιο σχήμα γυαλιών ταιριάζει στο πρόσωπο μας και φυσικά look μακιγιάζ για όσες φοράνε γυαλιά. Αν και δε φοράω γυαλιά βρήκα αυτό το κεφάλαιο πολύ ενδιαφέρον και χαίρομαι που επιτέλους ένα βιβλίο μακιγιάζ ασχολήθηκε και μ' αυτό το θέμα και μάλιστα τόσο αναλυτικά.   Σε γενικές γραμμές είναι ένα βιβλίο που μου άρεσε πολύ και ως προς τον τρόπο γραφής του αλλά και ως προς την χρησιμότητα του. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποια κοπέλα κάνει τώρα τα πρώτα της βήματα στο μακιγιάζ και θα ήθελε έναν οδηγό για να τη συμβουλεύει. Το δικό μου βιβλίο το αγόρασα από το amazon στη τιμή των 16€ περίπου.

   Πως σας φάνηκε το νέο βιβλίο της Bobbi Brown;; Έχετε κάποιο αγαπημένο βιβλίο μακιγιάζ να μου προτείνετε;;;
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχετικα με εμενα

Η φωτογραφία μου
Καλώς ήρθατε στο My Beauty Steps! Ένα blog που δημιουργήθηκε από την ανάγκη μου να επικοινωνήσω μ' όλους όσους μοιράζονται το ίδιο πάθος, για οτιδήποτε έχει σχέση με την ομορφιά, το μακιγιάζ, τη μόδα, τα ταξίδια και όλα αυτά τα μικρά πράγματα που ομορφαίνουν τη ζωή μας!!! Είμαι η Μαρία και αν και εσύ μοιράζεσαι την ίδια αγάπη μ' εμένα τότε βρίσκεσαι στο σωστό blog!! Μαζί θα κάνουμε τα δικά μας βήματα ομορφιάς!!!! Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mariabeautyart@gmail.com

Αρχειοθηκη ιστολογιου